Ico Аналітика Ico Карлівка

Понад 4 млн гривень на ремонт доріг Мартинівської громади отримає фірма, пов’язана з депутатами Чигиринської міськради

Ремонт дороги у с. Мар’янівка. Фото: сайт Мартинівської сільської громади

Упродовж квітня виконавчий комітет Мартинівської сільської ради Полтавського району уклав низку угод на ремонт доріг у своїй громаді – і витратить на нього майже чотири мільйони гривень. Як стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro, ремонт проведуть у п’яти селах громади: Красному, Тишенківці, Мар’янівці, Мартинівці та Шевченці.

Про ремонт

Мова йде про поточний ремонт доріг комунальної власності за адресами:

Село Красне:

Село Шевченка: 

Село Мартинівка:

Село Тишенківка:

Село Мар’янівка:

Скріншот з Google maps

Зазначимо, що ремонт доріг у селищах Мартинівської громади відбувається за схемою, розповсюдженою по області. Щоб вартість потрібної послуги не перевищувала поріг у 200 тисяч гривень, для якого потрібно проводити аукціон, замовник проводить кілька майже однакових за ціною закупівель на допорогову суму. Схожу ситуацію бачимо у Мартинівській громаді, де виконком розділив дорогу на відрізки та з’їзди, щоб укласти з обраним постачальником прямі угоди.

Строки

Станом на 2 травня деякі відрізки зазначених доріг уже мають бути відремонтовані. При цьому дивує вказана швидкість виконання. Так, зазначені відрізки доріг у селах Шевченка та Тишенківка мали відремонтувати до 30 квітня 2023, хоча оголошення у системі Prozorro з’явились відповідно 13 та 19 квітня. Так само до 30 квітня вже мали бути зроблені обидва заїзди на кладовища та провулок біля контори у Мартинівці. Щодо інших вулиць у цьому селі, строк виконання – 31 травня 2023 року.

У селі Красному також до 30 квітня мали бути відремонтовані три вулиці. Лише на ремонт вулиць Молодіжна та Низова підряднику дали більше часу – до 31 грудня 2023 року.

Строк виконання робіт в селі Мар’янівка менше ніж місяць: із 18 квітня до 15 травня 2023 року.

Травнева угода

2 травня 2023 року виконком Мартинівки додав ще одну угоду. Мова йде про ремонт дороги у цьому селі по вул. Грушевській. Загальна вартість робіт – 199,9 тис. грн. Строк виконання – до 31 травня 2023 року.

Про підрядника

Виконавцем усіх ремонтних робіт на дорогах обрали приватне підприємство “Дорожній Майстер”, зареєстроване у серпні 2018 року в місті Чигирин Черкаської області. Про це свідчать дані з системи YouControl. Засновником і кінцевим бенефіціаром фірми є Харатян Наірі Сейранович, який водночас є чинним депутатом Чигиринської міської ради та членом постійної депутатської комісії з соціально-гуманітарних питань, соціального захисту населення, депутатської діяльності та етики. 

За час існування підприємство “Дорожній Майстер” взяло участь у 51 закупівлі  всі стали для нього переможними. Загальна сума цих угод 6,32 млн грн. Усі ці закупівлі визнано неконкурентними. При цьому найбільше контрактів – на 4,1 млн грн – фірма уклала із виконкомом Мартинівської сільради. 

Скріншот з порталу Clarity Project

Примітно, що Наірі Харатян як ФОП впродовж 2017-2019 року укладав підряди на ремонтні роботи з міськрадою Чигирина та Чигиринською районною державною адміністрацією. Приватний підприємець отримав державних замовлень на 14,4 млн грн. Після цього, починаючи з 2020 року дороги в Чигирині почало ремонтувати приватне підприємство “Дорожній майстер”. 

1 травня 2023 року в компанії змінився керівник – замість Наірі Харатяна, який залишився власником, зазначено Сергія Пріщенка. Він також є чинним депутатом Чигиринської міськради (обраний від політичної партії «Наш край»). А до обрання депутатом працював директором комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр» у Чигирині.

Підписуйтесь на наші оновлення в телеграм та фейсбук.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці партнерів: ГО «Інститут розвитку регіональної преси» та EUACI. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію ІРРП та EUACІ. 

Автор: Валерія Макряшина

Теги:

Коментарі

Щоб залишити коментар, вам потрібно увійти або зареєструватися на нашому сайті

Продовжити читати

Новини
Новини

Подробиці справи про благоустрій вулиць Полтави

28 квітня пресслужба Полтавської обласної прокуратури повідомила,... Читати далі

28 квітня пресслужба Полтавської обласної прокуратури повідомила,... Читати далі

На головну сторінку