Ico Новини Ico Полтавщина

3,5 млн збитків відшкодовано державі – управління БЕБ працює на Полтавщині.

Детективи територіального управління БЕБ (Бюро економічної безпеки України) розкрили схему ухилення від сплати податку на додану вартість. Мова про зернові культури, які були куплені, але фактично їх не доставляли.

Про що мова

За даними БЕБ, керівник підприємства у бухгалтерських та податкових документах вказував постачання певної сільгосппродукції. Зернові культури фактично не купували, але вони проходили в документації. Такі “постачання” забезпечували суб’єкти з ознаками фіктивності.

Такі дії фактично призвели до завищення податкового кредиту та ухилення від сплати податку на додану вартість на суму в 3,5 млн грн.

Наразі держава отримала відшкодування збитків, а особа – повідомлення про підозру. Справу передано до суду.

Довідково

Підрозділи Бюро економічної безпеки України займаються правопорушеннями у сфері економіки. Від 3 листопада 2021 року БЕБ почало створювати територіальні підрозділи. Усього в Україні їх зараз 7. У Полтавській області формування структури ще триває, але відділ детективів вже працює.

Як повідомити про злочин на Полтавщині та стати викривачем, можна дізнатися тут. Крім того, Бюро економічної безпеки України запустило телеграм-бот для прийому повідомлень про необґрунтоване підвищення цін.

Підписуйтесь на наші оновлення в телеграм та фейсбук.

Автор: Цокур Оксана

Теги:

Коментарі

Щоб залишити коментар, вам потрібно увійти або зареєструватися на нашому сайті

Продовжити читати

Аналітика
Аналітика

Зарплати й премії головних посадовців Кобеляків

МедіаДоказ системно висвітлює, скільки податків громадян... Читати далі

МедіаДоказ системно висвітлює, скільки податків громадян... Читати далі

На головну сторінку