Ico Новини Ico Україна

Сили протиповітряної оборони збили 47 ракет

Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ у Facebook

26 січня росія завдала масований ракетний удар по Україні. Терористи випустили по території нашої країни 55 ракет, з них 47 – було збито силами Протиповітряної оборони. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За підрахунками Повітряних сил, росіяни запустили 55 ракет повітряного та морського базування: до двох ракет Х-47 «Кинджал», до 40 крилатих ракет Х-101/Х-555, до 9 крилатих ракет «Калібр» та 4 авіаційні ракети Х-59. Силами ППО 47 з них було збито.

Попри вдалу роботу ППО, є влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури на Вінниччині та Одещині. Також у Києві внаслідок падіння частин ракет загинув 55-річний чоловік, ще двоє людей зазнали поранень, їх госпіталізували.

Через загрозу ракетних ударів у столиці, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Сумській областях застосували екстрені відключення електрики. Це був превентивний крок, який дозволив уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

Уламок російської ракети на Київщині. Джерело: голова Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов у Telegram

Перед атакою ракетною в ніч на 26 січня російські окупанти здійснили атаки дронами-камікадзе іранського виробництва «Shahed». Пуски здійснювали із східного узбережжя Азовського моря. За попередніми даними, ворог запустив 24 дрона.

Як повідомили у Київській міській військовій адміністрації, метою нічного запуску дронів «Shahed» було не лише ураження наземних цілей. За новою тактикою росіян, ці дрони є першою хвилею комбінованого повітряного удару і повинні виявляти та виснажувати українські сили протиповітряної оборони. 

Усі 24 «Шахеди» було збито зенітними ракетними підрозділами, винищувальною авіацією, мобільними вогневими групами Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами ППО інших складових Сил оборони України. Переважну кількість дронів-камікадзе знищено в центрі країни – у зоні відповідальності повітряного командування «Центр».

Автор: admin

Теги:

Коментарі

Щоб залишити коментар, вам потрібно увійти або зареєструватися на нашому сайті

Продовжити читати

Аналітика
Аналітика

Улюбленці лікарень: хто постачає харчування до медичних закладів Полтави?

У 2022 році за підряди на постачання гарячого харчування... Читати далі

У 2022 році за підряди на постачання гарячого харчування... Читати далі

На головну сторінку