Ico Новини Ico Полтавщина

ДБР блокувало схему масштабного розкрадання продуктів харчування для військових

Як повідомили в Територіальному управлінні ДБР у Полтаві, їхні працівники спільно з поліцією Дніпропетровщини та департаментом військової контррозвідки СБУ викрили організовану групу, яка привласнювала та перепродувала продукти харчування, що призначалися для Збройних сил України.

Одне із приватних підприємств займалося постачанням продуктів у понад 45 військових частин. Тільки за півроку війни у 2022 році воно отримало військових підрядів на понад 2 млрд гривень. У документах підприємці вказували одну кількість продуктів, а до військових частин надсилали зовсім інші об’єми. Залишок продукції вони перепродавали через мережу посередників.

ДБР провело майже 70 обшуків, в результаті яких вилучили понад 30 тисяч банок тушкованої продукції вагою понад 7 тонн, яка вже була готова для перепродажу, а також майже 4 млн гривень в різній валюті, ймовірно отриманих злочинним шляхом. Вилучені продукти передадуть військовим.

Крім того, правоохоронці вилучили десяток автівок, на яких перевозили крадені продукти, а також чорнову документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.

Нині одному з представників фірми повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим фігурантам.

Автор: admin

Теги:

Коментарі

Щоб залишити коментар, вам потрібно увійти або зареєструватися на нашому сайті

Продовжити читати

Аналітика
Аналітика

1,7 млн на трьох. Зарплати посадовців Заводської міськради у 2022 році

МедіаДоказ продовжує висвітлювати, скільки податків громадян... Читати далі

МедіаДоказ продовжує висвітлювати, скільки податків громадян... Читати далі

На головну сторінку