Ico Аналітика Ico Полтавщина

Прання білизни з медичних установ Полтаві обходиться дешевше, ніж Кременчуку. Різниця 11-23 грн/кг

Новий рік тільки розпочався, а медичні підприємства Полтавщини вже встигли укласти угоди на прання білизни на понад 5,5 млн грн. За даними Prozorro,  послуги з прання в області активно закуповують два міста ― Полтава та Кременчук. МедіаДоказ проаналізував закупівлі різних медичних підприємств – вийшло, що обласному центру прання білизни обходиться дешевше.

Що аналізували

МедіаДоказ переглянув останні оголошення про закупівлі послуги з прання білизни. Мова загалом про 8 позицій, де найменша сума становила 304 тис. грн, а найбільша – 2 млн 600 тис. грн. Одразу відзначимо, не всі процедури вже завершено, частина ще досі на етапі прийому пропозицій.

Що вийшло

У Полтаві три медичні заклади оголосили про намір закупити послугу з прання білизни: 

В останній угоді вже визначено переможця і укладено угоду. До 10 липня 2023 року опікуватися пранням білизни клінічної лікарні буде ФОП Карпович Андрій Олександрович. Ціна прання одного кілограма  (а загальна кількість 75000 кг) – 32 грн. 

Зважаючи на суми інших оголошень та заявлені для прання обсяги, два інші медичні підприємства розраховують на таку ж вартість за кілограм 32 грн. 

У Кременчуці про намір закупити послугу з прання білизни оголосили 5 медичних закладів: 

Із 5 закладів угоди на сьогодні вже уклало 2 ― Лікарня інтенсивного лікування “Кременчуцька” та  Кременчуцька міська лікарня планового лікування.

Згідно з укладеними договорами, середня вартість послуги для кременчуцьких медичних установ буде на 11-15 грн дорожчою і складатиме 43 грн/кг та 47 грн, відповідно.

Зважаючи на оголошення, обсяги білизни і потенційні суми, інші медичні заклади міста готові заплатити за послугу відповідно 45, 47 та 55 грн/кг. Найбільшу потенційну вартість закладає лікарня “Правобережна”, що можна зрозуміти, зважаючи на її розташування.

Про переможців

Тут без сюрпризів. Вже завершені закупівлі дісталися переможцям минулих років. У Полтаві це ФОП Карпович Андрій Олександрович. За даними clarity-project, із 2017 року, підприємець уклав  101 договір на загальну суму 17 млн 040 тис. грн.  

Найбільший замовник – комунальне підприємство “Полтавська обласна клінічна лікарня ім.М.В.Скліфосовського Полтавської обласної ради”- 8 угод на загальну суму в 10 млн 684 тис. 325  грн. Обслуговує ФОП переважно медичні установи області.

У Кременчуці переможцем підрядів на загальну суму в понад 3 млн вже стало приватне підприємство “ВАЙТМЕД”, яке місцеві медіа пов’язують із дружиною депутата Кременчуцької міської ради Дениса Терещенка.

За даними clarity-project,  з 2021 року підприємство уклало з бюджетними установами Кременчука  24 договори на загальну суму 10.81 млн грн. 2023 рік вже може претендувати на звання найбільш врожайного. 

Серед замовників 8 медичних установ Кременчука. Найбільший покупець послуги з прання   лікарня інтенсивного лікування ” Кременчуцька”, яка уклала угод на майже 5 млн грн. 

Підписуйтесь на наші оновлення в телеграм та фейсбук

Автор: Цокур Оксана

Теги:

Коментарі

Щоб залишити коментар, вам потрібно увійти або зареєструватися на нашому сайті

Продовжити читати

Аналітика
Аналітика

Зарплати та премії мера Пирятина і його заступників у 2022 році

МедіаДоказ продовжує систематично висвітлювати, скільки... Читати далі

МедіаДоказ продовжує систематично висвітлювати, скільки... Читати далі

На головну сторінку