Ico Новини Ico Україна

54 з 69 ракет збито силами ППО. Черговий ракетний удар по Україні

Робота ППО. Фото ілюстративне

29 грудня росія здійснила черговий масований обстріл України ракетами та дронами-камікадзе, атакуючи об’єкти критичної інфраструктури нашої країни. У багатьох областях лунали вибухи та працювала ППО. Так, вночі сили Протиповітряної оборони знищили 11 боєприпасів «Shahed-131/136», а зранку –  54 ворожі крилаті ракети. По території країни є влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури та житлові будинки, у деяких регіонах уламки збитих ракет пошкодили домівки людей. У Полтавській області влучань не зафіксовано.

Масований обстріл

Як повідомляють Повітряні сили України, 29 грудня ворог здійснив черговий масований обстріл України ракетами та дронами-камікадзе. Близько 7.00 ворог росія атакувала Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555 із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Волгодонська Ростовської області та північного району Каспійського моря, а також крилатими ракетами «Калібр» із кораблів у Чорному морі.

Крім того, здійснено до шести пусків крилатих ракет Х-22 та Х-32 із дальніх бомбардувальників Ту-22М3, два пуски протирадіолокаційних ракет Х-31П. Також окупанти застосували зенітні керовані ракети С-300 по об’єктах інфраструктури прифронтових міст. Усього, за попередніми даними, окупаційні війська застосували 69 ракет.

Колаж: Повітряні сили ЗСУ

Про роботу ППО повідомляли на Полтавщині, Львівщині, Сумщині, Житомирщині, Чернігівщині, Івано-Франківщині, в Київській області та Києві. Зокрема, силами і засобами Повітряних Сил, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України, знищено 54 ворожі крилаті ракети. Вночі також було знищено 11 баражуючих боєприпасів «Shahed-131/136» протиповітряною обороною на східному напрямку.

Наслідки

Як повідомляє ДСНС, під час ранкової атаки росія завдала ракетних ударів по 10 областям. Загалом пошкодили 28 об’єктів: з них 18 – це приватні житлові будинки, решта – об’єкти критичної інфраструктури. П’ятеро людей, серед яких дитина, отримали поранення.

Так, уламками збитих ракет пошкоджено два приватних будинки в Києві у Дарницькому районі. Також пошкоджено промислове підприємство в Голосіївському районі та дитячий майданчик в Печерському районі. За попередніми даними, постраждало троє, в тому числі 14-річна дівчинка. Усіх госпіталізовано.

Пошкоджений будинок у Дарницькому районі. Фото: Кирило Тимошенко у Telegram

У Київській області пошкоджено 10 приватних будинків у Бучанському районі, один – у Вишгородському. Також у Фастівському районі уламками пошкоджений один медичний заклад.

Пошкоджений будинок на Київщині. Фото: Олексій Кулеба у Telegram

В Івано-Франківській області ракета влучила в будинок, на щастя, вона не розірвалася. За повідомленням очільниці ОВА Світлани Онищук, російські військові також поцілили в енергетичний об’єкт в області. Постраждав працівник компанії. Його з численними осколковими пораненнями госпіталізували, повідомили в обласній прокуратурі.

Ракета, яка влучила в будинок в Івано-Франківську. Фото: Кирило Тимошенко у Telegram

У Львівській області вранці збили 70% ракет. Інші ракети пошкодили об’єкт енергетичної інфраструктури. Постраждалих немає. Від ранку на Львівщині діють аварійні відключення світла. Без електропостачання перебувають понад 470 тисяч абонентів. Найскладніша ситуація – у Львові та прилеглих містах і селах. До кінця дня планують відновити постачання світла обласному центрі.

Російські військові вдарили і по інфраструктурному об’єкту в Індустріальному районі Харкова, повідомив міський голова Ігор Терехов. В регіоні через ракетні удари, за попередньою інформацією, загинули двоє, ще одна людина отримала поранення. Про це повідомив керівник ОВА Олег Синєгубов.

Полтавщина

Близько дев’ятої ранку мешканці області чули звуки вибухів. Як повідомив у своєму Telegram-каналі очільник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, – це працювала ППО. У Полтавські області влучань не зафіксовано.

Під час повітряної тривоги, мер Полтави Олександр Мамай повідомляв про скачки напруги у мережі, через що користувачів просили бути обережними з електроприладами.

Автор: admin

Теги:

Коментарі

Щоб залишити коментар, вам потрібно увійти або зареєструватися на нашому сайті

Продовжити читати

Аналітика
Аналітика

Костянтина Жеваго затримано в Куршавелі. Про статки екснардепа, історію справи, реакцію ринку

За повідомленням ДБР,  27 грудня, в одному з готелів елітного... Читати далі

За повідомленням ДБР,  27 грудня, в одному з готелів елітного... Читати далі

На головну сторінку