Ico Новини Ico Полтавщина

Нові тарифи на воду для Кременчука та Полтави, і майже 2 млрд на розвиток АТ «ПОЛТАВАГАЗ»

До нового року готуються не тільки мешканці Полтавщини, а й комунальні підприємства області. Сьогодні на засіданні НКРЕКП було затверджено нові тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення для Кременчука та Полтави. За рішеннями, у 2023 році тарифи будуть дорожчати двічі – в січні та липні. І якщо відповідні постанови вже прийнято, то от фінансові плани з розвитку підприємств на 2023 та майбутні роки тільки чекають на узгодження.

Скільки будуть платити за воду кременчужани з 1 січня

Відповідно до постанови, споживачі КП «КРЕМЕНЧУКВОДОКАНАЛ» з 01 січня 2023 року до 30 червня 2023 року включно будуть платити:

Споживачі КП «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ», у той же період, за послугу будуть сплачувати:

споживачі, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, – 16,57 грн за 1 куб. м (без ПДВ);

Друге підвищення вартості послуг у 2023 році

З липня тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення знову зростуть.

Для споживачів КП «КРЕМЕНЧУКВОДОКАНАЛ» послуги здорожчають:

Для споживачів КП «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ» тариф буде становити:

споживачі, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, –  18,02 грн за 1 куб. м (без ПДВ);

За постановою, гроші підприємств пріоритетно мають бути спрямовані на підвищення заробітної плати виробничо-технічному персоналу. Цікаво, що в структурі тарифу обох підприємств витрати на оплату праці входять в першу трійку витрат, тоді як найбільш вагомою складовою є електроенергія. 

Інвестиційні проєкти

Крім нових тарифів, комунальні підприємства області подали низку проєктів щодо інвестицій та розвитку на 2023 та майбутні роки. Серед тих, які незабаром мають опинитися на розгляді в НКРЕКП –  інвестиційна програма КП «КРЕМЕНЧУКВОДОКАНАЛ».

За документом, у 2023 підприємство має намір інвестувати у свій розвиток понад 39 млн грн, з них понад 19 млн виробничі інвестиції з прибутку.

Плани розвитку газорозподільної системи на 2023-2032 роки подали ще два підприємства: ПрАТ«КРЕМЕНЧУКГАЗ» та АТ«ПОЛТАВАГАЗ».

За документами, у 2023 році ПрАТ«КРЕМЕНЧУКГАЗ» має намір вкласти в розвиток майже 17 млн грн, а до 2032 року 223 млн.

Значно більш масштабними є плани підприємства «ПОЛТАВАГАЗ»: 91 млн грн на 2023 рік і 1 млрд 800 млн – на весь період до 2032 року. 

Автор: Цокур Оксана

Теги:

Коментарі

Щоб залишити коментар, вам потрібно увійти або зареєструватися на нашому сайті

Продовжити читати

Аналітика
Аналітика

Обласний департамент будівництва проти аудиторів. Чи прислухаються до рішення суду?

Нещодавно ми розповідали про тендер на капітальний ремонт... Читати далі

Нещодавно ми розповідали про тендер на капітальний ремонт... Читати далі

На головну сторінку