Ico Аналітика Ico Розслідування Ico Гадяч

Будівельні роботи на території гадяцької лікарні виконає фірма, пов’язана з мером і депутатом міськради

Гадяцька міська центральна лікарня. Фото: ghadiach-crl.pl.ua

У травні комунальне некомерційне підприємство “Гадяцька міська центральна лікарня” підписало дві угоди на будівельні роботи на загальну суму 1 млн 592 тис. грн. Про це йдеться на порталі Prozorro. 

Два тендери

Перша угода – на благоустрій  спортивних майданчиків і зон відпочинку на території лікарні – була укладена 15 травня. Тендер медзаклад не оголошував, уклавши договір напряму. Будь-яка документація на сайті Prozorro відсутня, є лише інформація про підписаний договір та вказана ціна робіт – 93 160 грн.

19 травня була укладена друга угода – на роботи з капітального ремонту і реставрації майданчика для зупинки автотранспорту, що також розташований на території гадяцької лікарні. Замовник оцінив роботи в 1 млн 499 тис. грн.

На порталі електронних закупівель не оприлюднено тендерну документацію, тому немає деталей будівельних робіт: опису, плану, кошторису і вимог до підрядника. Цей договір із виконавцем робіт лікарня також підписала напряму, без використання електронної системи.

Як указано у тендерних оголошеннях, завершити роботи за обома підрядами мають до 31 грудня 2023 року.

Хто підрядник?

Договори підписали з ПП “Будівельник”, яке було зареєстровано у місті Гадяч 13 липня 2000 року зі статутним капіталом 100 тис. грн. Згідно з даними, які оприлюднені на сайті Clarity Project, на рахунку фірми 213 успішно підписаних договорів на загальну суму 25,59 млн грн. Майже всі вони – з гадяцькими комунальними підприємствами та закладами.

Найбільше угод – 83 – ПП “Будівельник” уклало із відділом освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради на загальну суму 11,67 млн грн. У трійці замовників також КП “Міське комунальне підприємство “Комунсервіс” (36 угод загальною вартістю 3,6 млн грн) та вже згадувана Гадяцька міська центральна лікарня (9 угод, включно з новими, на загальну суму майже 3 млн грн). 

Скріншот з порталу Clarity Project

Керівником ПП “Будівельник” є Олена Кириченко, яка також є співзасновницею громадської організації «Сприяння розвитку територіальної громади м. Гадяч». Керівником ГО є Дроботя Геннадій Миколайович – чинний заступник міського голови міста Гадяч та депутат Миргородської районної ради восьмого скликання.

Засновником і кінцевим бенефіціаром ПП “Будівельник” є Боцула Олег Анатолійович, чинний депутат Гадяцької міської ради восьмого скликання 2020-2025 років. Із даних руху «Чесно» також відомо, що в 2020-му році чоловік висував свою кандидатуру до Полтавської обласної ради 8-го скликання від політичної партії «Рідне місто», але обраним не був.

Про депутата Олега Боцулу також відомо, що в лютому 2023 року президент відзначив його державною нагородою – орденом Данила Галицького. Як писало видання “Гадяч.City”, коли інформація про це з’явилася на офіційній фейсбук-сторінці Гадяцької міської ради, містяни у коментарях почали запитувати, чому депутат отримав таку нагороду. Пізніше коментарі на сторінці під цим дописом обмежили, а інший депутат Гадяцької міськради Валерій Нижник, який служить у ЗСУ, на своїй сторінці привітав Олега Боцулу й опублікував сумісне фото з геолокацією Соледар.

Зв’язок із міським головою

На момент заснування керівником та одним із співзасновників ПП “Будівельник” був чинний міський голова Гадяча Нестеренко Володимир Олександрович. Крім того, до обрання у 2015 році мером Володимир Нестеренко був головою правління і засновником відкритого акціонерного товариства “Гадяцька ПМК-66” та керівником дочірнього підприємства “Атекс” відкритого акціонерного товариства «Гадяцька ПМК-66″. Нині обидві компанії ліквідовано на підставі реорганізації.

Згідно з даними сайту Youcontrol, ПП «Будівельник» зареєстровано за адресою: м. Гадяч, вул. Енгельса, будинок, 26.

Скріншот з порталу Opendatabot

Прикметно, що ця адреса є юридичною адресою вищезгаданих ДП “Атекс”, ВАТ “Гадяцька ПМК-66”, а також ГО «Сприяння розвитку територіальної громади м. Гадяч».  А номер телефону припинених ВАТ «Гадяцька ПМК-66» та ДП «Атекс» ВАТ збігається із контактним номером ПП «Будівельник».

Скріншот з порталу Clarity Project

Крім того, цей номер є контактним і в іншої гадяцької фірми – ТОВ «ІЛМА». Власницею цієї компанії є Нестеренко Любов Іванівна. Людина з такими ім’ям та ім’ям по батькові вказана у декларації міського голови Гадяча як член родини та співвласниця майна. 

Скріншот з порталу Youcontrol

Підписуйтесь на наші оновлення в телеграм та фейсбук.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці партнерів: ГО «Інститут розвитку регіональної преси» та EUACI. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію ІРРП та EUACІ. 

Читайте також:

Автор: admin

Теги:

Коментарі

Щоб залишити коментар, вам потрібно увійти або зареєструватися на нашому сайті

Продовжити читати

Новини
Новини

Зловживання службовим становищем та збитки у пів мільйона: у Кременчуцькому районі повідомили про підозру голові селищної ради

Як повідомив заступник начальника поліції Полтавщини Сергій... Читати далі

Як повідомив заступник начальника поліції Полтавщини Сергій... Читати далі

На головну сторінку