Ico Новини Ico Полтавщина

Полтавщина – один із регіонів, де діють несправедливі відключення електрики. Міненерго обіцяє перевірки обленерго

Фото: пресслужба Міненерго

2 грудня в Міненерго відбулась нарада, де розглядали несправедливе відключення людей від електроенергії. Нараду ініціювали після того, як впродовж минулого тижня кількість скарг від споживачів зросла удвічі. Серед регіонів, по яким надходить найбільше скарг – Київ, Київська область, Полтава і Львів. Аналіз Міненерго підтвердив, що невдоволення громадян обґрунтоване. Тепер у Міністерстві обіцяють, що якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники обленерго будуть нести персональну відповідальність.

Про це йдеться у  повідомленні пресслужби Міністерства енергетики, за підсумками наради у голови відомства Германа Галущенка за участю голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, керівництва Держенергонагляду, НЕК “Укренерго” та операторів систем розподілу.

Нараді передувало проведення Держенергонаглядом моніторингу коректності застосованих графіків відключень, дотримання операторами систем розподілу (ОСР) їхніх термінів і тривалості, а також збільшення вдвічі кількості скарг від споживачів щодо недотримання графіків та несправедливості у черговості відключень.

За словами очільника Міненерго, аналіз, який Міністерство провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом, свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване. Серед регіонів, по яким надходить найбільше скарг – Київ, Київська область, Полтава і Львів.

Комісія НКРЕКП також запроваджує персональну відповідальність керівників ОСР за невиконання нормативних документів щодо введення обмежень споживання.

Крім того регулятор отримує значну частину скарг на неналежну комунікацію обленерго зі споживачами, зокрема недонесення інформації про відключення, їх обсяги та актуальність складених графіків.

У комісії звернули увагу операторів розподільчих мереж на необхідність врахування показників лічильників та застосування коефіцієнту зниження при виставленні рахунків споживачам “за усередненим споживанням” за листопад.

Відповідно до наказу Міненерго, представники Держенергонагляду разом з представникам НКРЕКП, Укренерго та СБУ проводитимуть позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії. Перевіряльники чергуватимуть на диспетчерських пунктах оператора системи передачі (ОСП) та ОСР у ранкові та вечірні пікові години з метою контролю за дотриманням графіків відключення світла.

Крім графіків відключення, перевірятимуть і технічний стан елементів обладнання системної протиаварійної автоматики

Нагадаємо, нині у Полтавській області продовжують застосовувати погодинні відключення. Але через перевищення споживання електроенергії вимикають відразу по дві черги: споживачам відключають електроенергію на 4 годин, повертають живлення на 2 години, а потім знову вимикають на 4 години. Крім того, в області майже щоденно додатково до погодинних вводять спеціальні аварійні відключення.

Автор: admin

Теги:

Коментарі

Щоб залишити коментар, вам потрібно увійти або зареєструватися на нашому сайті

Продовжити читати

Аналітика
Аналітика

Такі собі інновації. Управління цифрової трансформації витратить 145 тис. грн на друковану продукцію

Замовлення різного роду друкованої продукції, як-то банери,... Читати далі

Замовлення різного роду друкованої продукції, як-то банери,... Читати далі

На головну сторінку