Ico Новини

Нецільове використання 29 млн: директору «Агентства місцевих доріг у Полтавській області» оголосили про підозру

Фото: Агентство місцевих доріг у Полтавській області

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили директору державного підприємства із утримання доріг у Полтавській області про підозру у зловживанні службовим становищем та нецільовому використанні 29 млн грн із державного дорожнього фонду. Дії посадовця кваліфікували за статтею «Зловживання владою або службовим становищем». Про це йдеться у повідомленні прес-служб НАБУ та САП.

Слідство встановило, що у 2018 році посадовець без передбаченого бюджетом фінансування та без належного обґрунтування організував закупівлю на розробку проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту трьох автомобільних доріг загального користування місцевого значення в Полтавській області.

Проєктування замовили у чотирьох пов’язаних між собою приватних компаній, заздалегідь підібраних очільником держпідприємства, які не мали відповідного досвіду та спеціалістів. Аби приховати корупційну схему й надати їй видимості законної, посадовець поділив три ділянки дороги протяжністю 118 км на 22 частини. Це дозволило йому придбати відповідні послуги у наперед визначених компаній без оголошення відкритих торгів, за процедурою допорогових закупівель.

Експертиза, проведена в межах розслідування, встановила завищення вартості внаслідок такого поділу на понад 5,52 млн грн. Зловживання очільника держпідприємства завдали державі, в особі державного підприємства, збитків на суму майже 29 млн гривень – саме стільки коштів було безпідставно перераховано на виконання договорів.

Ані НАБУ, ані САП імені підозрюваного не називають, але керівником «Агентства місцевих доріг у Полтавській області» з березня 2018 року є Олексій Басан

Розслідування по цій справі триває з 2018 року і його деталі є у судовому реєстрі. Зокрема там повідомляють, що мова йде про проєктно-кошторисну документацію з капітального ремонту автомобільних доріг /Н12/-Мала Рублівка-Рунівщина-/М03/, Миргород-Велика Багачка-Байрак-Поділ, Чорнухи-Лубни.

У грудні 2018 року “Агентство місцевих доріг Полтавської області” уклало 22 договори з чотирма підрядниками на загальну суму 28 млн 905 тис грн, з яких 13 отримало ТОВ “СК “Автострой” на суму 17 млн 822 тис грн, по чотири – ТОВ “УСП “Інспецпроєкт” і ТОВ “УСП “Укрбудпроєкт” на 4 млн 990 тис грн і 4 млн 605 тис грн відповідно, ще один – ТОВ “Держдорпроєкт” на суму 1 млн 487 тис грн. При чому розроблення проектно-кошторисної документації здійснювалось на окремі ділянки доріг, які по суті, являють собою суцільні ділянки.

На даний момент розслідування все ще триває. Слідство встановлює інших можливих учасників вчинення злочину.

Автор: admin

Теги:

Коментарі

Щоб залишити коментар, вам потрібно увійти або зареєструватися на нашому сайті

Продовжити читати

Новини
Новини

СБУ викрила прихильників «руського міра» на Полтавщині

Чергову мережу з восьми адептів російської агресії в Україні... Читати далі

Чергову мережу з восьми адептів російської агресії в Україні... Читати далі

На головну сторінку